Vorsdonkbroek Gelrode - Ons voorstel: de stad koopt voor elk van de 5100 kinderen in Aarschot 1m² bos

18 Juni 2018

Vorsdonkbroek Gelrode - Ons voorstel: de stad koopt voor elk van de 5100 kinderen in Aarschot 1m² bos

een uniek natuurgebied Het Vorsdonkbroek in Gelrode is een uniek natuurgebied met een prachtig loofbos en natuurlijke plassen. Het is het oudste bos tussen Diest en Werchter. We mogen terecht fier zijn op ons Aarschots Vorsdonkbroek

Natuurpunt Aarschot heeft eind 2017 4 hectare in het hart van het Vorsdonkbroek gekocht. Het is de garantie dat dit pareltje bewaard wordt voor de volgende generaties.

Natuurpunt heeft plannen en heeft daarvoor steun nodig. Voor 45 euro kan je 45 m2 natuur kopen,  oftewel 1 euro voor 1 m2. Geef je 120 euro, dan kunnen vrijwilligers van Natuurpunt aan de slag en die 45 m2 ook nog herstellen, beheren en toegankelijk maken.  Dit is 2,7 euro voor 1 m2.

De Aarschottenaar is zeker gebaat bij deze actie van Natuurpunt. Groen Aarschot stelt daarom voor dat het stadsbestuur Natuurpunt een stevige duw in de rug geeft.

Ons Groen voorstel:

De stad Aarschot koopt voor elk van de 5100 Aarschotse kinderen één vierkante meter bos.  Met 2,7 euro per kind of voor 14 000 euro steunt Aarschot zijn Vorsdonkbroek en Natuurpunt en behoudt Aarschot een unieke groene long waar Aarschottenaars kunnen wandelen, genieten en tot rust komen.

In een kindvriendelijke stad  kan dit alleen maar “natuurlijk” zijn.