Nationale applausdag voor fietsers

21 Maart 2017

Nationale applausdag voor fietsers

Naar goede gewoonte geeft de Fiestersbond op de eerste dag van de lente een applaus voor alle mensen die zich tijdens de ochtendspits met de fiets verplaatsen. Een positieve boodschap voor iedereen die dagelijks de fiets neemt  voor woon- werk (en school) verkeer.Dit jaar kregen alle fietsers die passeerden aan de ovonde in Aarschot, (Herseltsesteenweg/Langdorpsesteenweg) tussen 7u30 en 8u30 niet alleen een staande ovatie maar ook een mini-optreden van een overenthousiast Dansmarieke.  

Groen Aarschot steunt deze actie en deed voor het tweede jaar op rij mee.  

Waarom op deze locatie ?   Omdat er hier veel fietsers passeren natuurlijk. Waaronder velen die sinds de werkzaamheden op de Herseltsesteenweg een grote omweg moeten maken. We klappen met onze handen om hen een hart onder de riem te steken.  Tijdens dit applausuurtje konden we helaas met eigen ogen zien hoe de verkeersveiligheid voor de fietsers hier toch wel  kantje boordje is. Het zijn moedige fietsers die deze ovonde dagelijks trotseren.

 

Waarom  een Nationale Applausdag voor fietsers  ?

Gewoon : omdat ze het verdienen!

We willen ze feliciteren want ze kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel. We willen ze ook bedanken, ze maken immers de wereld een stukje leefbaarder en plezanter. We willen ze aanmoedigen om zo verder te doen. 

Maar we willen de automobilisten ook (fijn) stof  tot nadenken geven : het kan ook anders! We willen de beleidsmakers tonen dat een veilige fietsinfrastructuur werkt. Er is een publiek voor.

 

Wij kijken alvast uit naar de volgende editie van deze applausdag en blijven iedereen aanmoedigen om ook deel te nemen!