Geboortebosjes op komst in Aarschot

23 Oktober 2013

Geboortebosjes op komst in Aarschot

Voor elk kind dat in Aarschot wordt geboren een groene stek! Groen Aarschot vraagt aan de gemeenteraad om elk jaar het nodige budget te voorzien om elk kind dat geboren wordt zijn eigen boom of struik, als welkom, cadeau te geven. Een geboorte is een blije gebeurtenis en een geschenk is dan zeker op zijn plaats!Elk kindje wordt meter of peter van haar/zijn boom of struik. Alle bomen en struiken worden dan eens per jaar in elke deelgemeente geplant door de stad tijdens een feestelijk moment. 

Deze aanplant gebeurt op grond van de stad per deelgemeente en draagt zo bij tot een serieuze vergroening en biodiversiteit in onze ganse stad  en zorgt voor koesterburen (vogels, kleine zoogdieren en nuttige insecten) in de leefomgeving van onze opgroeiende kinderen.

We verwelkomen elk jaar ongeveer 300 kindjes. Voor 12 euro per kind heb je al een mooie streekeigen boom en struik met vruchten/noten/bessen zodat de meters en peters kunnen genieten van de opbrengst van het plantsoen samen met andere kinderen. We laten de kinderen van jongsafaan kennis maken met natuur naast je deur waar je eventueel nog lekker van kan smullen.

 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20131022_00804006