Telramen meten hoeveelheid verkeer in centrum: meten is weten

13 Mei 2019

Telramen meten hoeveelheid verkeer in centrum: meten is weten

Groen zoekt burgers om het verkeer in het stadscentrum te meten.
Groen Aarschot wil samen met jou het verkeer in het stadscentrum tellen en in kaart brengen. Dit kan eenvoudig dankzij Telramen. Een telraam is een volautomatische verkeersteller die vanuit een raam op de eerste verdieping het verkeer telt: voetgangers, fietsers, auto’s.
Het toestel wordt aan een raam op de eerste verdieping dat uitkijkt op de straat gehangen. Je kan de metingen meteen online raadplegen.
Door voor- en na-metingen zullen we objectief kunnen vaststellen wat er wijzigt na de invoering van het nieuwe circulatieplan op 1 juli en als nodig, te vragen of het circulatieplan wordt bijgestuurd.
We staan er niet alleen voor, voor de interpretatie van de data worden we ondersteund door de professionals van Mobiel21 en ANYWAYS.
Woon je in de stad en wil je meewerken, neem dan zeker contact op via een pb.
De precieze locaties van de telramen worden niet bekend gemaakt. Een telraam is bovendien GDPR-proof, want er worden geen beelden bijgehouden.
Er zijn reeds 4 telramen actief te volgen in Aarschot. De komende dagen komen er nog zeker 8 bij. De resultaten kan je volgen op telraam.net.
Opvallend: in de Tiensestraat en Nieuwstraat rijden meer fietsers dan wagens! Goed bezig Aarschot! 🚲 We zijn alvast benieuwd wat het nieuwe circulatieplan met deze cijfers gaat doen!