Teken de petitie: cultuur en ontmoeten, ook bij jou in de buurt !

To bib or not to bib?

Het stadsbestuur overweegt om de lokale afdelingen van de bibliotheek in Rillaar en Wolfsdonk te sluiten.

In de andere deelgemeenten deden de lokale bibs al eerder de deuren toe. De afgelopen jaren werd het Aarschots cultuuraanbod sterk geconcentreerd in de stadskern. Met de sluiting van de bib in Rillaar en Wolfsdonk verdwijnt het laatste restje cultuur in de deelgemeenten. Nochtans lezen inwoners van de deelgemeenten ook al eens graag een goed boek, of gaan ze ook al eens graag naar een goed toneelstuk. 

Er is nochtans veel mogelijk om cultuur naar de deelgemeenten te brengen:

  • De lokale bibs kunnen zoveel meer zijn dan alleen maar stoffige lokalen waar boeken staan. Het kan een plaats zijn waar jongeren samen studeren, waar verenigingen vergaderen, waar je de krant leest, waar mensen een babbeltje slaan in een boekencafé, waar je geniet van een muzieknamiddag, waar kinderen worden voorgelezen en zelf op ontdekking gaan, waar lezingen worden gegeven, waar de gemeentelijke dienstverlening via zitdagen naar je toe komt. Kortom, waar mensen elkaar ontmoeten. Op die manier trekken lokale bibliotheken opnieuw een ruimer publiek aan en worden ‘sociaal rendabel’.
  • Een mobiele bib kan boeken tot bij de mensen thuis brengen. Vrijwilligers met een hart voor boeken en mensen kunnen een handje toesteken. 
  • Het cultureel centrum Het Gasthuis zou de boer op kunnen met een tournee van concerten, vertellingen of toneelstukken in de deelgemeenten? 

Kansen zat met levendige dorpskernen als resultaat. 

 

Door deze petitie te ondertekenen, geef ik aan dat een cultuuraanbod ook in de deelgemeenten belangrijk is. 

Al 45 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.