Vraag om lege brooddozen structureel aan te pakken

18 September 2022

Vraag om lege brooddozen structureel aan te pakken

We stelden de vraag een schepen Nicole Van Emelen om scholen, al dan niet financieel, te helpen om projecten op poten te zetten die structureel iets veranderen, elke dag. Zodat kinderen en jongeren elke dag gewoon leerling kunnen zijn zonder rammelende maag en zonder zich te schamen.

Een brooddoos met koude frieten, een koek, chips, een energiedrank... Of niets.
Leerkrachten die het opmerken stoppen een kindje met een (bijna) lege brooddoos een boterhammetje toe. Dat kind is die dag geholpen, oef. Leerkrachten zijn begaan met hun leerlingen en helpen graag. Bij jongeren is het minder gemakkelijk om het probleem op te merken en te helpen.
🍴We stelden de vraag een schepen Nicole Van Emelen om scholen, al dan niet financieel, te helpen om projecten op poten te zetten die structureel iets veranderen, elke dag. Zodat kinderen en jongeren elke dag gewoon leerling kunnen zijn zonder rammelende maag en zonder zich te schamen. Er bestaat bv. het project 'Robin Food' https://www.robinfood.be/ Het warm water moet dus niet meer uitgevonden worden.
🍴Soms moet je pro-actief werken. Het initiatief van het Aarschotse menstruatie-armoedeproject is daar een mooi voorbeeld van.
🤝Komaan Aarschot, steun onze scholen in de strijd tegen honger op school. Leerkrachten en scholen hebben al zoveel om handen en dan is hulp welkom.
Kinderen en jongeren verdienen dat.
Hier hoor je onze vraag op de gemeenteraad van 8 september: https://www.aarschot.be/.../2C46C9FBE5F644BE794DE9A34B2AE22A - vanaf minuut 60