29 Augustus 2024

19.00u -
21.30u

Groen nodigt uit: KlimaatContact - workshopreeks (6 donderdagavonden)

Pop-up Groen Aarschot , Centrum (exacte locatie volgt nog), Aarschot

Ik doe mee!
Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wil graag deel zijn van de oplossing?
Samen met mensen uit Aarschot en omstreken ontdek je wat je kan en wil doen voor de klimaattransitie. Dit op een manier die past bij jouw eigen situatie en jouw persoonlijke doelen.
KlimaatContact leert hoe je naast inzetten op je 'voetafdruk', vooral ook kan inzetten op je ‘handafdruk’: dat is de positieve impact die jij op jouw omgeving kan maken.
Het leren voeren van een positief en verbindend klimaatgesprek staat daarbij centraal. Voorkennis is niet nodig, wel de wens om meer te willen weten en samen impact te willen maken op een veranderend klimaat.
In de workshops ga je aan de slag met de nieuwste inzichten uit de klimaatpsychologie en zet je deze om in de praktijk. Je leert begrijpen waarom velen zich verward, boos of machteloos voelen over klimaatverandering en wat je hieraan kan doen.

Thema's die aan bod komen zijn:
* het klimaat en jij
* voeding
* wonen
* vervoer en reizen
* spullen en consumeren
* verbindende gesprekken voeren
De reeks gaat door op 6 opeenvolgende donderdagen, telkens van 19u - 21.30: De startavond is donderdag 29 augustus.
De volgende data in deze reeks zijn: 5 sept. 12 sept. 19 sept. 26 sept. 3 okt.
We komen telkens samen in de Pop-up van Groen Aarschot. Exacte locatie moet nog bepaald worden, maar deze zal in het centrum zijn.
Klimaatcoach Marieke (KlimaatContact Aarschot)
Kostprijs: Wie voor 1 juli 2024 inschrijft, betaalt de 'oude' prijs, die 75 euro bedraagt als standaardtarief. Het sociale tarief is 25 euro.
Wie na 1 juli 2024 inschrijft, betaalt de nieuwe prijs, die 150 euro bedraagt. (Er vroeg bij zijn is, wat klimaat betref, een financiële winst 😉
Waarom kost deze workshopreeks geld? Je inzetten voor het klimaat is op zich toch al een zinvolle investering?
Wel, de klimaatcoach doet deze workshopreeks vrijwillig en verdient hier zelf enkel voldoening aan 😉. Alle coaches krijgen wel een degelijke ondersteuning van de vzw KlimaatContact. Zo worden er voor de coaches jaarlijks enkele klimaatcoachdagen georganiseerd, kunnen de coaches boeken aankopen rond het klimaatthema enz. KlimaatContact vzw is een sterk groeiende vzw. Om deze optimaal draaiend te houden, is er ook één persoon aangesteld die hiervoor betaald wordt. Door inschrijvingsgeld te betalen voor deze workshopreeks, maak je dus mee mogelijk dat de organisatie financieel gezond blijft en het netwerk van klimaatcoaches steeds groter kan worden. Je krijgt ook het werkboek en leesboek 'Morgen begint nu' dat bij de reeks hoort.
Vanuit Groen Aarschot doen wij aan politiek, maar wij zijn er ons van bewust dat alleen politiek de klimaatuitdagingen absoluut niet kan oplossen. Een stevig netwerk aan burgers die het gesprek durven aangaan met anderen en zo vanuit de onderstroom daadwerkelijk verschil maken, is onmisbaar.

Doe jij mee?
De workshopreeks gaat door met een groepje van een 8-tal personen.
Kom je ook?

€75,00 EUR · Purchase tickets

After RSVP, you will still need to purchase a ticket.
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.