Biologische bloembollen in Aarschotse bloemperken en mogelijk ook op kerkhoven

13 April 2021

Biologische bloembollen in Aarschotse bloemperken en mogelijk ook op kerkhoven

Het is de tijd van de kleurrijk bloeiende bloembollen. Aarschot heeft een mooie traditie van weelderige bloemen- en bloembolperken die de aanblik van onze stad opfleurt.

Maar... bij de teelt en bewaring van bloembollen zijn het gebruik van pesticiden helaas zeer gangbare praktijken. We steken dus letterlijk pesticidebollen in de grond. Gelukkig zijn er ook pesticidev-rije bloembollen op de markt .
De Aarschotse schepen van milieu, Isabelle Dehond ging meteen akkoord met ons voorstel om voor de niet-giftige bloembollen te gaan. Als het dit jaar niet meer mogelijk is, dan zeker volgend jaar.
Bloembollen hoeven ook niet beperkt te blijven tot de gebruikelijke bloemperken. In Londerzeel willen ze hun kerkhof opfleuren met bio-bloembollen. Een begraafplaats blijkt een unieke biotoop te zijn voor deze kleurrijke flora. Ook hier kregen we een positief antwoord op onze vraag om dit voor Aarschot te bekijken! Dit vergt natuurlijk een meer uitgewerkt plan want het is meer dan wat bollen in de grond steken.
Goed op weg!