Stad Aarschot en AGB niet in orde met de nieuwe regels rond PMD inzameling

22 Oktober 2013

maar daarna is sorteren en zorgen voor zuivere fracties de volgende stap. Voorkomen van afval is natuurlijk de absolute prioriteitEn vanaf 1 juli 2013 moeten bedrijven, dus ook de stad Aarschot en de diensten die vallen onder het AGB, hun PMD selectief inzamelen.

Werknemers, gebruikers,?moeten alles nog op een hoopje gooien, veelal omdat er geen zak of container voor PMD staat. Een drankje na het sporten doet deugd. Maar dan sta je daar in de sporthal met je blikje in de hand en er is geen enkele zak voor PMD te bespeuren. Dus smijt je je blikje gewoon bij het restafval.

Je kan echter iedereen - individuen, clubs, bedrijven, etc - op een eenvoudige manier aansporen om toch te sorteren. Hier zijn eenvoudige oplossingen voor. Er zijn uitgewerkte programma's bij de bevoegde diensten voorhanden. Maak er zeker gebruik van!

Groen Aarschot vroeg aan de bevoegde schepenen van afval en leefmilieu en een aan de voorzitter van het AGB, welke acties ze de afgelopen periode hebben ondernomen rond de nieuwe regels rond afvalinzameling van PMD.

Uit de reacties was duidelijk te merken dat ze totaal niet in orde zijn volgens de nieuwe regels rond PMD inzameling.

Er is nog werk aan de winkel.