Petitie rijrichting Martelarenstraat

Groen Aarschot verbolgen over communicatie rond circulatieplan door stadsbestuur.

In Aarschot krijgt oppositie geen antwoorden van de Burgemeester en schepen maar moet deze in de krant lezen.

Groen Aarschot verbolgen over communicatie rond circulatieplan door stadsbestuur.

In Aarschot krijgt oppositie geen antwoorden van de Burgemeester en schepen maar moet deze in de krant lezen.

Tijdens de gemeenteraad van donderdag 25 april stelde Groen Aarschot vragen rond het nieuwe circulatieplan.
We vroegen welke adviezen reeds ingewonnen waren? Welke belangengroepen waren betrokken bij het opstellen van het circulatieplan? Werd het circulatieplan afgetoetst aan criteria zoals kindvriendelijkheid, gezondheid, milieu en leefbaarheid? Werd het aantal autobewegingen geteld? Wat is het kostenplaatje? Moet de infrastructuur aangepast worden? Werd er reeds een tijdslijn en planning opgesteld? �
We vroegen om de adviezen, verslagen, … die er reeds waren in te zien. Een mondelinge toelichting op de gemeenteraad was eventueel ook voldoende.

Burgemeester Rutten en Schepen van mobiliteit Geyskens wilden geen antwoord of info geven. Ze verwezen naar de commissie mobiliteit, waar alle plannen uit de doeken zullen worden gedaan. Tot dan wensten zij niet te reageren.

Vandaag echter zien we dat de pers wel werd ingelicht. We kunnen in de krant lezen dat het nieuwe circulatieplan wordt ingevoerd op 1 juli 2019 en dat extra autoparkeerplaatsen in het centrum zullen voorzien worden.

Waarom nog commissies mobiliteit en gemeenteraden organiseren? We lezen het wel in de krant, dat spaart een hoop zitpenningen uit.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.