Move your money: laat je spaargeld niet meer in fossiele brandstoffen investeren

30 April 2019

Move your money: laat je spaargeld niet meer in fossiele brandstoffen investeren

Groen Aarschot organiseerde een gratis gratis infoavond over 'Move Your Money'.

Vraag jij je weleens af hoe je als individu ooit iets zal kunnen veranderen aan de opwarming van de aarde? ‘Move your Money’ wordt gezien als één van de 10 actieplannen die werken. Op deze gratis infoavond op dinsdag 30 april wordt de grote ecologische voetafdruk van de financiële wereld én het alternatief van ‘divestment’ in mensentaal uitgelegd.

Hoeveel investeren de vier grootste banken in België in steenkool, olie en gas? Wat heeft divestment* al kunnen veranderen? En vooral: wat houdt ons project ‘Move your Money’ in en hoe kan jij meedoen? Je geld verzetten, hoe gaat dat praktisch? Voor het antwoord op al jouw vragen: wees erbij!

* ‘Divestment’, dat is het omgekeerde van ‘investment’. In plaats van in iets te investeren, halen we ons geld er dus uit weg. Waarom? Het is eigenlijk redelijk eenvoudig: door ons geld niet langer toe te vertrouwen aan banken die daarmee fossiele brandstoffen financieren, maken we duidelijk dat we deze industrie niet oké vinden. Zo vallen we het financiële en het sociale draagvlak aan van een industrie die de hoofdoorzaak is van de klimaatopwarming.