Maggie Van Kerkhoven

plaats 26

Naam: Maggie Van Kerkhoven

Leeftijd: 54 jaar

Beroep: Ik werk voor Jongerenwelzijn (=Vlaamse overheid) en ondersteun consulenten van ondersteuningscentra en sociale diensten jeugdrechtbank in de regio Vlaams-Brabant/Brussel. Iedereen van ons werkt rond jongeren die leven in een VOS (Verontrustende opvoedingssituatie) of die een wet overtreden hebben. Ik werk 4/5e en pendel meestal naar Brussel en soms naar Leuven.

Familie: Ik ben mama van Marijke, Robin, Annemie en Katleen en heb een lieve vriend, Benny.

Engagementen: Ik ben vorig jaar naar Aarschot verhuisd en verken het hier volop. Daarvoor woonde ik in Westerlo en was actief lid binnen natuurpunt en Groen Westerlo. Ik ben een tijd voorzitter geweest van Groen Westerlo en was er gemeenteraadslid net voor ik verhuisde. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het uitbouwen van een fijn leefklimaat voor elke inwoner van Aarschot via Groen Aarschot.

Andere: Ik ben een globetrotter en houd van natuur en cultuur. Al 2 keer heb ik een deel van de camino naar Santiago de Compostella afgewandeld met mijn zoon (en met de rugzak!).

Woonplaats: Ik woon in een nieuwe verkaveling in centrum Aarschot (Poortvelde) en heb er een fijn huis met een mini-(moes)tuintje. De carport die ik verplicht bij het huis moest nemen (!) heb ik laten ommuren met houten panelen. Zo heb ik nu een gezellige buitenruimte waar we vaak zitten. En als het even kan, ga ik wandelen in de buurt en kom met een boeketje wilde bloemen terug thuis. (met respect en dankbaarheid voor de natuur geplukt uiteraard)

Motivatie:

Als moeder van 4 volwassen kinderen wil ik mee WERKEN aan het verbeteren van onze woonplek. En ik hoop dat ook anderen dit doen in gemeenten of steden waar mijn kinderen dan weer (gaan) wonen enz. Wat ik wil zeggen is dat ik jaren geleden toch in de politiek ben gestapt omdat ik het gevoel had niet langer langs de weg te kunnen blijven staan om enkel te spreken over hoe het beter zou kunnen of over hoe het echt niet verder kan. Ik wil actief een bijdrage leveren. Ik vond en vind het bijvoorbeeld erg dat jonge gezinnen een zeer hoge woonkost moeten betalen in onze regio en dat een gebrekkige infrastructuur hen parten speelt in het verkeer. Binnen Groen Aarschot werk ik mee aan het concreet maken van beleidsvoorstellen rond de thema’s welzijn – armoedebestrijding – gezondheid en diversiteit in aanloop van de lokale verkiezingen.

Contactgegevens:

email: maggie_vankerkhoven@hotmail.com

"ik zet mij in voor een betere leefkwaliteit voor iedereen in Aarschot"