Groen laat belletje rinkelen bij Aarschots stadbestuur

13 April 2014

Groen laat belletje rinkelen bij Aarschots stadbestuur

De campagne 'Met belgerinkel naar de winkel'* is een mooi initiatief van Bond Beter Leefmilieu, Gezinsbond en Unizo dat tal van troeven biedt: de lokale economie wordt gesteund en mensen worden nog eens extra gestimuleerd om meer de fiets te nemen in plaats van de auto. De fiets verdient immers een prominente plaats in het verkeer in de stad: goed voor eigen gezondheid, minder CO2-uitstoot en vaak zelfs tijdswinst. Groen is altijd blijven hopen op deelname aan dit initiatief om de lokale economie een hart onder de riem te steken. Groen vroeg daarom bij de start van de nieuwe legislatuur expliciet aan schepen van lokale economie Mattias Paglialunga om Aarschot terug bij de deelnemende steden in te schrijven.

In 2013 is dit niet gelukt, maar nadat Groen de betreffende schepen een fietsbel cadeau deed, is het belletje dan toch gaan rinkelen!

Mensen van Groot-Aarschot, hang die fietstas aan je fiets want van 26 april tot 31 mei (en ook daarbuiten) hopen wij op massaal veel belgerinkel van en naar de Aarschotse winkel!!

Reeds 22 handelaars en Horeca in Groot-Aarschot hebben hun deelname bevestigd.

Groen Aarschot roept andere handelaars en horeca uit Groot-Aarschot op om zich in te schrijven en deel te nemen aan deze actie

* Iedereen die met de fiets of te voet boodschappen doet in een deelnemende winkel krijgt een Belgerinkel-lot met een unieke code. Door deze code in te voeren op de Belgerinkel site maak je vijf weken lang elke dag kans op fantastische prijzen. En aan het eind van de campagne komen daar nog eens tal van prijzen van de gemeente bovenop!

www.belgerinkel.be