Groen brengt Aarschot terug “in lijn” met skaters.

26 Februari 2013

Groen brengt Aarschot terug “in lijn” met skaters.

Maar Aarschots stadsbestuur gaat niet mee in deze denkwijze. Sinds september 2011 geldt er een verbod op skaten en inline skaten op de Pater Raskinkade, het busstation op de parking centrum, de grote markt en de voetgangersbrug over de spoorweg aan het station van Aarschot.Groen! Aarschot is altijd TEGEN dit verbod geweest. Het bestaande verbod blijft een bepaalde groep stigmatiseren. We gaan echter niet akkoord met overlast, van eender welke aard. MAAR Groen is ervan overtuigd dat skaten en ook skaters niet per definitie voor overlast zorgen.

Onze sleutelwoorden zijn "respect" en "verdraagzaamheid"; elkaar niet lastig vallen, begrip opbrengen, zorgen dat niemand zich bedreigd voelt door je gedrag - dit geldt voor zowel auto's, als fietsers, als voetgangers, ? en ook skaters; kortom iedereen.

Groen vindt dat jongeren meer moeten bewegen, "skaten en inlinen" positief leven in de stad zal brengen en dat skaten/ long boarden meer en meer als vervoermiddel wordt aanzien.

Op het verkiezingsdebat van de jeugdraad van zaterdag 29 september 2012 in Aarschot werd duidelijk gemaakt dat dit een tijdelijke maatregel was en dat zou worden teruggedraaid.

Maar omdat er nog geen actie is ondernomen door de huidige meerderheid, heeft Groen het initiatief genomen om het politiereglement aan te passen en het verbod op te heffen..

Maar Aarschots stadsbestuur gaat bij monde van burgemeester Peeters en schepen van jeugd Paglialunga niet mee in deze denkwijze.