Aarschotse fiets- en voetpaden verkeren in een perfecte staat. Werken zijn totaal overbodig!!!

08 November 2010

Aarschotse fiets- en voetpaden verkeren in een perfecte staat.Werken zijn totaal overbodig!!!

 

In Aarschot en de deelgemeenten zijn alle fiets- en voetpaden in zo'n goede staat dat er geen werken meer moeten worden uitgevoerd.

Fietsers kunnen genieten van een perfecte ondergrond zonder putten of obstakels, voetgangers kunnen door Aarschot op een veilige manier wandelen en rolstoel- en buggygebruikers kunnen op een vlotte manier op en af de stoepen. Alle buurt- en kerkwegen zijn in orde en goed toegankelijk.

 Tot deze conclusie zouden we kunnen komen als we begrotingswijziging 3 bekijken want niet minder dan 124000 € voor werken aan fiets- en voetpaden wordt er doodleuk geschrapt.

 Bekijk de afbeelding op ware grootte

De toestand is echter heel wat minder rooskleurig en die 124000€ zou volgens Groen!echt heel goed kunnen worden besteed.

 

We geven een korte opsomming:

  • Heel wat fietspaden hebben een extra onderhoud nodig. Een onderzoek van de fietsersbond, gaf de Aarschotse fietspaden een onvoldoende.
  • Voetpaden kunnen met speciale boordstenen, toegankelijk gemaakt worden voor rolstoelgebruikers en andere "minder mobiele" mensen.
  • Tegels die schots en scheef liggen, kunnen worden recht gelegd. Ga bvb. maar eens in de Heilaakstraat en omgeving kijken waar een grote populatie minder mobiele inwoners die stoepen dagelijks moeten gebruiken.
  • Heel wat kerkwegen en buurtwegen kunnen een onderhoud gebruiken.

 

Je ziet dat Groen! heel wat goede openbare werken zou doen met het geschrapte budget.